Gratis belastingservice van de AFMP 2017

Gratis belastingservice van de AFMP 2017

Wees er op tijd bij!
Ook dit jaar kun je weer gebruik maken van de gratis belastingservice van de AFMP, via de FNV. Laat de belastingopgave invullen door een van onze belastingdeskundigen.
 
Woon je in Duitsland? De AFMP helpt op locatie bij het invullen van het aangifteformulier. Scroll naar beneden, zie het kopje Belastingservice Duitsland.
 
Woon je in Nederland? Als FNV-lid kun je via de website www.afspraakmakenfnv.nl een afspraak maken om je belastingaangifte te laten verzorgen door een van onze 4500 vrijwilligers. Zoek een invullocatie bij jou in de buurt en klik op het blauwe icoon ‘afspraak maken’. Let op: wij kunnen alleen je aangifte verzorgen als je een machtigingscode meeneemt.
 
De machtigingscode 2016 die je meeneemt tijdens je afspraak, is een voorwaarde om door ons de aangifte te laten doen. Je hebt deze code van de Belastingdienst per post ontvangen. 

Als je vorig jaar ook door ons je aangifte hebt laten doen, heb je voor 31 januari 2017 de machtingscode sowieso toegestuurd gekregen. Zonder deze code kunnen wij je aangifte niet in behandeling nemen. Heb je de code niet ontvangen of laat je de aangifte voor de eerste keer door onze Belastingservice FNV doen, dan moet je deze code aanvragen bij de Belastingdienst. Pas na ontvangst van de code kun je een afspraak bij ons maken.
 
Machtigingscode aanvragen
Je kunt de machtigingscode op de volgende manieren aanvragen: 
 
  • Als je over een DigiD-code beschikt log je in op Digid en via ‘machtigingen’ kun je dan een machtigingscode opvragen. De code is direct beschikbaar.
  • Inloggen bij de Belastingdienst met iDen. Deze pilot is vooral een uitkomst voor onze collega’s in het buitenland die nog geen DigiD hebben. Onderaan dit artikel kun je een pdf downloaden waarin uitleg wordt gegeven.
  • Je kunt bellen naar de Belastingdienst via 088 123 65 55 op werkdagen van 8.00 tot 22.00 uur, geef je BSN-nummer door en vraag een machtigingscode aan. Het duurt circa 5 werkdagen voordat je de code thuis per post ontvangt.

    Machtigen voor overheidszaken
Wil je graag dat iemand anders je zaken regelt met de overheid? Of wilt je voor een ander een zaak met de overheid regelen? Dat kan met DigiD Machtigen. Is de machtigingscode per post ontvangen? Geef de machtigingscode dan aan de persoon die je zaken gaat regelen. Half februari a.s. komen er ook inlogmogelijkheden via het bankaccount. Zie www.mijnbelastingdienst.nl/mbd-pmb.
 
Je bent militair en vult zelf je aangifte in
Als je geen gebruik wilt maken van onze belastingservice en je gaat zelf de online aangifte invullen, let dan goed op!
De afgelopen jaren hebben we vele vragen gekregen over de vraag (onder het kopje aanvullende vragen) ‘Bent u militair?’ Indien deze vraag met ‘ja’ wordt beantwoord zijn er verschillende vervolgvragen. Eén daarvan gaat over de premiebetalingen. Een aantal van onze collega’s hebben zichzelf daarvan vrijgesteld. Het resultaat was dat ze een fiks bedrag terugkregen. Maar na enige tijd werd bij de controle vastgesteld dat ze niet aan de gestelde voorwaarden voldeden. Ze dienden het eerder teruggekregen bedrag inclusief rente terug te betalen. Er waren zelf een paar leden die dat verschillende jaren achtereen hebben gedaan. 
 
Als militair dien je altijd te voldoen aan het betalen van de verschillende premies, ook als je in het buitenland bent geplaatst en/of op uitzending bent.
 
Belastingservice Duitsland
Zoals aangekondigd wordt er ook in 2017, waar nodig, assistentie verleend bij het invullen van uw aangifte.
Wij verzoeken u zich tijdig op te geven bij de aangegeven contactadressen. Na ontvangst van de opgave maken we een definitieve afspraak. Indien we niet op locatie aanwezig kunnen zijn maken we met u een afspraak voor hulp op afstand.
 
  • Voor Seedorf en omgeving zijn we op 9 en/of 10 mei aanwezig. Opgave van naam en soort aangifte etc. bij uw groepshoofd Han de Vos ([email protected]);
  • Voor Blomberg en omgeving zijn we op 8 en/of 9 mei aanwezig. Opgave van naam en soort aangifte etc. bij uw groepshoofd Jan Stadman ([email protected]);
  • Voor Münster zijn we op 11 en 12 april aanwezig. Opgave van naam en soort aangifte etc. bij Noud van Kesteren ( [email protected])
  • Voor Ramstein en omgeving zijn we op 27 april in het gebied. Opgave van naam en soort aangifte etc. bij Bert Weeren ([email protected]). 
 
Stukken: